0 2963
Interviu – Prof. Dr. Horace Roman
Endometrioza: Boala femeii moderne – Interviu cu Prof. Horace Roman despre Soluții și Inovații la IFEMEndo Medicover Cluj-Napoca”
Prof. Dr. Horace Roman este unul dintre cei mai renumiți specialiști în domeniul endometriozei, recunoscut la nivel internațional pentru contribuțiile sale semnificative în diagnost..
1 13694
Mare parte din dietele deja existente se bazează pe ceea ce mănânci, dar postul intermitent este despre când mănânci!
Ce este postul intermitent?
Practic, mănânci doar într-un interval de timp specific.
Există mai multe modalități de a practica postul intermitent, dar toate se bazează pe alegerea unor perioade regulate de timp pentru a mânca. De ..
1 17587
Adoptarea unui stil de viață sănătos nu ar trebui să fie doar o opțiune personală sau o recomandare pe care o auzim frecvent, ci o necesitate pentru fiecare dintre noi. Este esențial să ne îndreptăm atenția către obiceiuri care ne aduc beneficii reale, contribuind astfel la o viață lungă și sănătoasă. Un stil de viață echilibrat și sănătos reprezin..
1 18846
În ultimii ani s-a tot vorbit despre ciuperci, nu orice tip de ciuperci, ci cele terapeutice. Toate aceste discuții au pornit datorită observării beneficiilor acestora. Acum după mai multe cercetări și studii efectuate, putem vorbi și despre modul de prelucrare al acestora și cum să îți alegi suplimentele potrivite.
ASTĂZI VORBIM DESPRE PURE GRADE..
1 60630
Acum că am înțeles ce este endometrioza, ce simptome are, cum se diagnostichează și cum se tratează, putem vorbi și despre miturile care gravitează în jurul acesteia. În ciuda prevalenței sale, această afecțiune este adesea înconjurată de mituri și informații eronate, care pot împiedica diagnosticarea și tratarea adecvată. Haideți să explorăm câtev..
5 15559
Am revenit cu o nouă temă despre endometrioză, poate una dintre cele mai critice pentru o pacientă, pașii necesari pentru diagnosticarea endometriozei. De la anamneză și consultul pelvian până la investigațiile imagistice. De asemenea, discutăm despre complicații posibile, subliniind importanța intervenției medicale timpurii pentru a preveni progre..
1 22738
TREI SIMPTOME – O SINGURĂ CONDIȚIE
Deși femeile apelează adesea la sprijin medical pentru unele simptome generale, există trei probleme mai incomode pe care multe femei ezită să le discute cu medicul: disconfort vaginal, durerile din timpul actului sexual și lipsa libidoului.
Aceste simptome afectează aproximativ 45% dintre femeile aflate la men..
0 18346
Acum câteva săptămâni, a avut loc un webinar special în care colegii noștri Andrei și Cecilia au dicutat în detaliu beneficiile Endoprofem pentru pacientele care se confrunta cu endometrioza, adenomioza, boala inflamatoarie pelvina sau infecții recurente ale tractului urinar. Partea cea mai apreciata a fost secțiunea de întrebări și răspunsuri la c..
0 14151
Sindromul Ovarelor Polichistice (SOPC) este una dintre cele mai comune afecțiuni hormonale pentru femeile aflate la vârsta reproductivă, afectând aproximativ 10% dintre acestea. Deși este frecvent întâlnită, multe persoane nu înțeleg pe deplin impactul acestei afecțiuni asupra sănătății. SOPC afectează în principal sistemul hormonal și reproductiv,..
1 10872
După cum spuneam în seria de articole despre colagen, acesta joacă un rol crucial în menținerea sănătății pielii, articulațiilor, oaselor și muschilor. Cu trecerea timpului, producția naturală de colagen scade, ceea ce poate duce la semne vizibile de îmbătrânire, precum și la o scădere a mobilității și a forței musculare.
Astăzi vorbim despre sin..
0 9372
Colagenul este o proteină esențială în organismul nostru, reprezentând 30% din totalul proteinelor corporale. Este principalul component al pielii, oaselor, muschilor, tendoanelor și ligamentelor oferindu-le rezistență și elasticitate.
Există mai multe tipuri de colagen, dar cele mai comune și benefice sunt:
Colagenul de tip l: Este cel m..
0 6731
Nutriția vie
Mini-ghid despre fermentarea alimentelor
Istoria fermentării alimentelor este veche de mii de ani și se crede că a început în mod accidental. Înainte de a fi înțeleasă științific, fermentarea a fost un proces misterios și magic, iar oamenii au folosit-o pentru a conserva alimentele și a le face mai digerabile. Fermentarea alimentelor..