
Mare parte din dietele deja existente se bazează pe ceea ce mănânci, dar postul intermitent este despre când mănânci!
Ce este postul intermitent?
Practic, mănânci doar într-un interval de timp specific.
Există mai multe modalități de a practica postul intermitent, dar toate se bazează pe alegerea unor perioade regulate de timp pentru a mânca. De exemplu, ai putea încerca să mănânci doar într-o perioadă de opt ore pe zi și să postești pentru restul timpului. Sau ai putea să alegi să mănânci doar o masă pe zi, două zile pe săptămână.
Ce poți mânca în timpul postului intermitent?
În perioadele când nu mănânci, sunt permise apa și băuturile fără calorii, cum ar fi cafeaua neagră și ceaiul.
În perioadele de alimentație (în fereastra în care mănânci) nu trebuie să exagerăm. Cercetările arată că nu vei slăbi sau deveni mai sănătos dacă îți umpli mesele cu junk food bogat în calorii, produse prăjite și dulciuri. Până la urmă postul intermitent este o unealtă care te ajută să gestionezi când mănânci, nu cât și cum mănânci. Principiul de bază din spatele procesului de slăbire se bazează tot pe deficitul caloric. Iar, ca slăbirea să fie una sănătoasă trebuie să ai o alimentație sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți.
Cei mai mulți experți în nutriție consideră că dieta mediteraneană este un bun model de alimentație, indiferent dacă urmezi postul intermitent sau nu. Nu vei da greși când alegi legume cu frunze verzi, grăsimi sănătoase, preoteine slabe și carbohidrați complecși, neprelucrați, precum cerealele integrale.
Beneficiile postului intermitent
Postul intermitent aduce mult mai multe lucruri benefice organismului, nu doar arderea grăsimilor.
Acesta aduce beneficii precum:
- Îmbunătățirea gândirii și a memoriei
- Sănătatea inimii
- Performanța fizică
- Scade nivelul de glucoză din sânge
Este sigur postul intermitent?
Unii oameni încearcă postul intermitent pentru gestionarea greutății, iar alții folosesc această metodă pentru a gestiona condiții cronice, cum ar fi intestinul iritabil, colesterolul ridicat sau artrita.
Totuși postul intermitent nu este potrivit pentru toată lumea.
Înainte de a încerca postul intermitent (sau orice alt tip de dietă), ar trebui să discuți cu medicul tău de familie. Există anumite persoane care ar trebui să evite postul intermitent:
- Copii și adolescenții sub 18 ani.
- Femeile însărcinate sau care alăptează.
- Persoanele cu diabet de grad 1 care iau insulină.
- Persoanele cu istoric de tulb. alimentare.
Ține cont că postul intermitent poate avea efecte diferite asupra diferitelor persoane. Consultă medicul pentru a vedea dacă acest stil de alimentație este potrivit pentru tine.
1 Comentarii
Frumos articol care iese în evidență de cele similare de pe internet. Datorită lui, am devenit interesat de subiect și cu siguranță voi citi mai multe postări de la tine. Am sentimentul că nu voi regreta:)
Lasă un comentariu